Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg | Drożdżówka Maślana | 2.00 | kg | Cukier | 1.00 | kg | Tłuszcz | 1.00 | kg | Drożdże | 0.60 | kg | Woda | 5.50 | l | RAZEM: | 20.10 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 2 min. wolno 6 min. szybko
- Czas leżakowania:
- ok. 15 min.
- Czas fermentacji:
- 35 - 40 min. (Temp. 35°C, Wilgotność 75%
- Czas pieczenia:
- 16 min.
- Temperatura pieca:
- 180°C - 200°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury zmieszać wszystkie składniki. Przed pieczeniem posmarować jajkiem. |
| Babka Drozdzowa | | Idealny środek do produkcji drożdżówek, chałek, rogali i innych wyrobów półsłodkich. Daje doskonały maślany smak i jajeczny kolor. Wydłuża świeżość wyrobów.
Lekki przysmak na śniadanie lub dodatek do aromatycznej popołudniowej kawy Drożdżówka Maślana.
|
|