Receptura:

Mąka pszenna typ 55010.00kg
Drożdżówka Maślana2.00kg
Cukier1.00kg
Tłuszcz1.00kg
Drożdże0.60kg
Woda5.50l
RAZEM:20.10kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 2 min. wolno 6 min. szybko
  • Czas leżakowania:
  • ok. 15 min.
  • Czas fermentacji:
  • 35 - 40 min. (Temp. 35°C, Wilgotność 75%
  • Czas pieczenia:
  • 16 min.
  • Temperatura pieca:
  • 180°C - 200°C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury zmieszać wszystkie składniki. Przed pieczeniem posmarować jajkiem.
Babka Drozdzowa

Idealny środek do produkcji drożdżówek, chałek, rogali i innych wyrobów półsłodkich. Daje doskonały maślany smak i jajeczny kolor. Wydłuża świeżość wyrobów. Lekki przysmak na śniadanie lub dodatek do aromatycznej popołudniowej kawy – Drożdżówka Maślana.