Receptura: Chleb Napoli | 5.00 | kg | Mąka pszenna typ 750 | 5.00 | kg | Drożdże | 0.25 | kg | Woda | 10.00 | l | RAZEM: | 20.25 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 2 min. wolno 10 min. szybko 30°C
- Temperatura ciasta:
- 28-30°C
- Naważka kęsów:
- 350 g
- Czas leżakowania:
- 10 min
- Czas fermentacji:
- 30 min. (temp. 36°C, wilg. 75%)
- Czas pieczenia:
- 40-50 min
- Temperatura pieca:
- 220°C opadająca do 200°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po okresie leżakowania rozważyć na kęsy. Kęsy zaokrąglić posypać z góry mąką żytnią lub posypką Multidecor. Wyłożyć do form. |
| Chleb Napoli |  | Mieszanka na chleb pszenno-żytni z dodatkiem pomidorów i mieszanki Neapolitańskich przypraw, które mają:
*korzystny wpływ na układ trawienny
*są bogate w witaminy: A,C, i B5
*wapń i magnez
*poprawiają nastrój i dodają energi.
Wysoka jakość składników nadaje wypiekowi wyśmienity smak i niepowtarzalny aromat.
Chleb z prawdziwie Włoskim Temperamentem. |
|