Receptura:

Chleb Napoli5.00kg
Mąka pszenna typ 7505.00kg
Drożdże0.25kg
Woda10.00l
RAZEM:20.25kg

Parametry:

  • Czas miesienia (miesiarka spiralna):
  • 2 min. wolno 10 min. szybko 30°C
  • Temperatura ciasta:
  • 28-30°C
  • Naważka kęsów:
  • 350 g
  • Czas leżakowania:
  • 10 min
  • Czas fermentacji:
  • 30 min. (temp. 36°C, wilg. 75%)
  • Czas pieczenia:
  • 40-50 min
  • Temperatura pieca:
  • 220°C opadająca do 200°C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po okresie leżakowania rozważyć na kęsy. Kęsy zaokrąglić posypać z góry mąką żytnią lub posypką Multidecor. Wyłożyć do form.
Chleb Napoli

Mieszanka na chleb pszenno-żytni z dodatkiem pomidorów i mieszanki Neapolitańskich przypraw, które mają: *korzystny wpływ na układ trawienny *są bogate w witaminy: A,C, i B5 *wapń i magnez *poprawiają nastrój i dodają energi. Wysoka jakość składników nadaje wypiekowi wyśmienity smak i niepowtarzalny aromat. Chleb z prawdziwie Włoskim Temperamentem.