Receptura: Mąka pszenna typ 750 | 7.00 | kg | Pieczywo Owsiane | 3.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Woda | 6.50 | l | RAZEM: | 16.90 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 4 min. wolno 5 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 28°C
- Naważka kęsów:
- 2.8 kg / presa
- Czas leżakowania:
- 15 min.
- Czas fermentacji:
- 30-40 min.
- Czas pieczenia:
- 12 min.
- Temperatura pieca:
- 220°C opadająca do 180°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury przygotować ciasto zachowując parametry. Udekorować wg uznania. |
| Bułka Owsiana | | Właściwości owsa czynią z niego ciekawą i wartościową roślinę. Owies nie tylko obniża pozom cholesterolu we krwi, ale i wykazuje działanie przeciwnowotworowe, moczopędne i uspokajające. Warto się zastanowić, czy nie powrócić do diety naszych dziadków i zacząć ponownie jeść produkty owsiane. |
|