Receptura: Mąka pszenna typ 750 | 6.00 | kg | Pieczywo Owsiane | 4.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Woda | 7.50 | l | RAZEM: | 17.90 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 4 min. wolno 5 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 28°C
- Naważka kęsów:
- 450g
- Czas leżakowania:
- 15 min.
- Czas fermentacji:
- 30-40 min.
- Czas pieczenia:
- 60 min.
- Temperatura pieca:
- 220°C opadająca do 180°C
Wytwarzanie: Połączyć składniki w powyższej receptury i wyrabiać zgodnie z opisem. Udekorować wg uznania. |
| Chleb Owsiany | | Właściwości owsa czynią z niego ciekawą i wartościową roślinę. Owies nie tylko obniża pozom cholesterolu we krwi, ale i wykazuje działanie przeciwnowotworowe, moczopędne i uspokajające. Warto się zastanowić, czy nie powrócić do diety naszych dziadków i zacząć ponownie jeść produkty owsiane. |
|