Receptura: FitVit | 5.00 | kg | Mąka pszenna typ 750 | 5.00 | kg | Sól | 0.20 | kg | Drożdże | 0.20 | kg | Woda | 8.00 | l | RAZEM: | 18.40 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 15 min. wolno 5 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 25°C
- Naważka kęsów:
- 300g
- Czas leżakowania:
- 30-40 min.
- Czas fermentacji:
- 30 min.
- Czas pieczenia:
- 40 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C opadająca do 220°C
Wytwarzanie: FitVit połączyć z wodą i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie dodać resztę składników i wyrabiać zachowując parametry. |
| Chleb FitVit |  | Nie trujmy naszych dzieci! Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym pszennym zakwasie z dodatkiem aromatycznego słodu żytniego. |
|