Receptura:

FitVit 5.00kg
Mąka pszenna typ 7505.00kg
Sól0.20kg
Drożdże0.20kg
Woda8.00l
RAZEM:18.40kg

Parametry:

  • Czas miesienia (miesiarka spiralna):
  • 15 min. wolno 5 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 25°C
  • Naważka kęsów:
  • 300g
  • Czas leżakowania:
  • 30-40 min.
  • Czas fermentacji:
  • 30 min.
  • Czas pieczenia:
  • 40 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C opadająca do 220°C

Wytwarzanie:

FitVit połączyć z wodą i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie dodać resztę składników i wyrabiać zachowując parametry.
Chleb FitVit

Nie trujmy naszych dzieci!
Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym pszennym zakwasie z dodatkiem aromatycznego słodu żytniego.