Receptura:

Mąka pszenna typ 7507.00kg
Pieczywo Drwala3.00kg
Mąka żytnia typ 7203.00kg
Drożdże0.40kg
Extra-F0.20kg
Sól0.20kg
Woda10.00l
RAZEM:23.80kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 4 min. wolno, 5 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 26-28°C
  • Naważka kęsów:
  • 460g
  • Czas leżakowania:
  • 20-30 min.
  • Czas fermentacji:
  • 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%)
  • Czas pieczenia:
  • 40-45 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C opadajaca do 230°C

Wytwarzanie:

Piwczywo Drwala zalać 4,50 l wody. Wymieszać, odstawic na min. 4 godz. (najlepiej na całą noc) następnie dodać resztę składników i pozostałą część wody. Wyrobić ciasto zachowując parametry.
Chleb Drwala

Wyjątkowa kompozycja mąki żytniej, siemienia lnianego, soli morskiej i przypraw: kminku, anyżku, kopru włoskiego i kolendry. 100 g chleba DRWALA (dwie kromki)zawiera jedną czwartą dziennego zapotrzebowania na nienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA 3.
Pieczywo to kierowane jest do osób ceniących sobie chwile zmysłowej przyjemności i zdrową dietę !