Receptura: Mąka pszenna typ 750 | 7.00 | kg | Pieczywo Drwala | 3.00 | kg | Mąka żytnia typ 720 | 3.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Extra-F | 0.20 | kg | Sól | 0.20 | kg | Woda | 10.00 | l | RAZEM: | 23.80 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 4 min. wolno, 5 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 26-28°C
- Naważka kęsów:
- 460g
- Czas leżakowania:
- 20-30 min.
- Czas fermentacji:
- 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%)
- Czas pieczenia:
- 40-45 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C opadajaca do 230°C
Wytwarzanie: Piwczywo Drwala zalać 4,50 l wody. Wymieszać, odstawic na min. 4 godz. (najlepiej na całą noc) następnie dodać resztę składników i pozostałą część wody. Wyrobić ciasto zachowując parametry. |
| Chleb Drwala |  | Wyjątkowa kompozycja mąki żytniej, siemienia lnianego, soli morskiej i przypraw: kminku, anyżku, kopru włoskiego i kolendry. 100 g chleba DRWALA (dwie kromki)zawiera jedną czwartą dziennego zapotrzebowania na nienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA 3.
Pieczywo to kierowane jest do osób ceniących sobie chwile zmysłowej przyjemności i zdrową dietę ! |
|