Receptura: Pieczywo SFINKS | 10.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Woda | 6.30 | l | RAZEM: | 16.70 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 2 min wolno 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 28 - 30°C
- Naważka kęsów:
- 350 g
- Czas leżakowania:
- ok. 15 min.
- Czas fermentacji:
- 40 50 min. (temp. 36°C, wilgotność 70
- Czas pieczenia:
- 35 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C opadająca do 200°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy i obtoczyć ze wszystkich stron posypką dekoracyjną. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem. Ostatnie 10 min. piec przy otwartym lufcie. |
| Chleb Sfinks | | Mieszanka do produkcji pełnoziarnistego chleba na bazie mąki KAMUT. Kamut to najstarsza, uznawana za najbardziej wartościową, odmianę pszenicy. To ziarno starożytnego gatunku pszenicy nadaje wypiekom delikatny orzechowy posmak.
Posiada certyfikat BIO i EKO. (produkt objęty certyfikatem kontroli AGROBIOTEST Nr 07904-B RE-07/2005/PL)
|
|