Receptura:

Mąka pszenna typ 5506.00kg
Dinkel Królewski 100% Mix4.00kg
Drożdże0.35kg
Słoneczna Bułeczka0.20kg
Tłuszcz0.20kg
Sól0.15kg
Woda5.70l
RAZEM:16.60kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 3 min wolno 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 24 - 26 C
  • Czas leżakowania:
  • 2 x 10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 30 - 40 min.
  • Czas pieczenia:
  • 15 min.
  • Temperatura pieca:
  • 230C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić i ułożyć na blachy.
Bułka Orkiszowa

Najwyższej jakości mieszanka do produkcji pełnoziarnistego pieczywa orkiszowego. Mąka orkiszowa, płatki orkiszowe, zakwas orkiszowy oraz ziarno słonecznika, decydują o niepowtarzalnym smaku oraz charakterze ciemnego chleba pełnoziarnistego. Polecany dla alergików.