Receptura: Dinkel Królewski 100% Mix | 10.00 | kg | Drożdże | 0.18 | kg | Woda | 7.00 | l | RAZEM: | 17.18 | kg |
Parametry: - Temperatura ciasta:
- 28-30°C
- Naważka kęsów:
- 2 x 550g
- Czas leżakowania:
- ok. 30 min.
- Czas fermentacji:
- 45 50 min. (temp. 36°C, wilg. 70%)
- Czas pieczenia:
- 70-75 min
- Temperatura pieca:
- 250°C opadająca do 200°C
- Czas miesienia (ubijaczka):
- 4 min. wolno 8 min. szybko
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy i obtoczyć ze wszystkich stron w słoneczniku i włożyć po dwa chleby do foremki. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem. Ostatnie 10 min. piec przy otwartym lufcie. |
| Chleb orkiszowy DINKEL |  | Najwyższej jakości mieszanka do produkcji pełnoziarnistego pieczywa orkiszowego. Mąka orkiszowa, płatki orkiszowe, zakwas orkiszowy oraz ziarno słonecznika, decydują o niepowtarzalnym smaku oraz charakterze ciemnego chleba pełnoziarnistego. Polecany dla alergików. |
|