Receptura: Dinkel Królewski 100% Mix | 7.00 | kg | Mąka pszenna typ 750 | 3.50 | kg | Drożdże | 0.35 | kg | Sól | 0.08 | kg | Woda | 8.40 | l | RAZEM: | 19.33 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 4 min.wolno 8 szybko
- Temperatura ciasta:
- 28 - 20°C
- Naważka kęsów:
- 550g
- Czas leżakowania:
- ok. 30 min.
- Czas fermentacji:
- 45 50 min. (temp. 36°C, wilgotność 70%
- Czas pieczenia:
- 55-60 min.
- Temperatura pieca:
- 250°C opadająca do 200°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy bezpośrednio do foremek. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem. Ostatnie 10 min. piec przy otwartym lufcie.
|
| Dinkel 70% |  | Najwyższej jakości mieszanka do produkcji pełnoziarnistego pieczywa orkiszowego. Mąka orkiszowa, płatki orkiszowe, zakwas orkiszowy oraz ziarno słonecznika, decydują o niepowtarzalnym smaku oraz charakterze ciemnego chleba pełnoziarnistego. Polecany dla alergików. |
|