Hamburger
Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg |
Olej rzepakowy | 1.00 | kg |
Cukier | 0.50 | kg |
Odtłuszczone mleko w proszku | 0.50 | kg |
Drożdże | 0.50 | kg |
Sól | 0.16 | kg |
Bułeczka 0,5% | 0.05 | kg |
Woda | 5.50 | l |
RAZEM: | 18.21 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 25-27°C |
Czas leżakowania: | 2 x 10min. |
Czas fermentacji: | 30-40 min. |
Czas pieczenia: | 10-12 min. |
Temperatura pieca: | 230°C opadająca do 210°C |
Według powyższej receptury wymieszać składniki spełniając podane parametry. Po wyrobieniu ciasto ukłądać do odpowiednich blach / foremek. Nie parować!