Strucla Orzechowa
Strucla Orzechowa
Złoty Orzech1.56kg
Mąka pszenna typ 5501.24kg
Drożdżówka Maślana0.19kg
Cukier0.19kg
Tłuszcz0.12kg
Drożdże0.07kg
Woda1.62l
RAZEM:4.99kg
Czas miesienia (miesiarka spiralna):2 min. wolno, 6 min. szybko
Temperatura ciasta:24°C
Naważka kęsów:0,25 kg
Czas leżakowania:15 min.
Czas fermentacji:35 - 40 min. (Temp. 35°C, Wilgotność 75
Czas pieczenia:15-20 min.
Temperatura pieca:210°C

Złoty orzech wymieszać z 0,94l wody. Pozostawić na ok. 10 min. Zpozostałych składników wyrobić ciasto wg receptury zachowując parametry.
Rozwałkować ciasto drożdżowe na stolnicy i nałożyć masę orzechową. Następnie zawinąć i ułożyć w foremkach.