Strucla Orzechowa

Złoty Orzech | 1.56 | kg |
Mąka pszenna typ 550 | 1.24 | kg |
Drożdżówka Maślana | 0.19 | kg |
Cukier | 0.19 | kg |
Tłuszcz | 0.12 | kg |
Drożdże | 0.07 | kg |
Woda | 1.62 | l |
RAZEM: | 4.99 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 2 min. wolno, 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 24°C |
Naważka kęsów: | 0,25 kg |
Czas leżakowania: | 15 min. |
Czas fermentacji: | 35 - 40 min. (Temp. 35°C, Wilgotność 75 |
Czas pieczenia: | 15-20 min. |
Temperatura pieca: | 210°C |
Złoty orzech wymieszać z 0,94l wody. Pozostawić na ok. 10 min.
Zpozostałych składników wyrobić ciasto wg receptury zachowując parametry.
Rozwałkować ciasto drożdżowe na stolnicy i nałożyć masę orzechową. Następnie zawinąć i ułożyć w foremkach.