Drożdżówka Półfrancuska

Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg |
Margaryna listkująca | 4.00 | kg |
Drożdżówka Maślana | 1.50 | kg |
Cukier | 1.50 | kg |
Drożdże | 0.60 | kg |
Woda | 6.50 | l |
RAZEM: | 24.1 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 28 - 30 C |
Czas le?akowania: | 4x10 min. |
Naważka kęsów: | 350 g |
Czas leżakowania: | ok. 15 min. |
Czas fermentacji: | 40 - 50 min. (temp. 36°C, wilgotność 70 |
Czas pieczenia: | 35 min. |
Temperatura pieca: | 240°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury zmieszać wszystkie składniki. Woda powinna być zimna. Ciasto przełożyć margaryną listkującą (20dag/1kg ciasta) i wałkować 3-3-4. Przed pieczeniem posmarować jajkiem.