Chleb Napoli
Chleb Napoli | 5.00 | kg |
Mąka pszenna typ 750 | 5.00 | kg |
Drożdże | 0.25 | kg |
Woda | 10.00 | l |
RAZEM: | 20.25 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 2 min. wolno 10 min. szybko 30°C |
Temperatura ciasta: | 28-30°C |
Naważka kęsów: | 350 g |
Czas leżakowania: | 10 min |
Czas fermentacji: | 30 min. (temp. 36°C, wilg. 75%) |
Czas pieczenia: | 40-50 min |
Temperatura pieca: | 220°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po okresie leżakowania rozważyć na kęsy. Kęsy zaokrąglić posypać z góry mąką żytnią lub posypką Multidecor. Wyłożyć do form.