Chleb Gryczany
Mąka pszenna typ 750 | 7.00 | kg |
Chleb Gryczany | 5.00 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 3.00 | kg |
Drożdże | 0.60 | kg |
Woda | 10.50 | l |
RAZEM: | 26.1 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 3 min. wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 24-26°C |
Naważka kęsów: | 550g |
Czas leżakowania: | 10-15 min. |
Czas fermentacji: | 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%) |
Czas pieczenia: | 55-60min. |
Temperatura pieca: | 230°C opadająca do 200°C |
Wszystkie składniki połączyć i wytwarzać wg receptury zachowując parametry. Kęsom nadać okrągły kształt i posypać mąką.