Chleb Alpejski
Chleb Alpejski | 10.00 | kg |
Maślanka | 3.00 | l |
Drożdże | 0.30 | kg |
Sól | 0.20 | kg |
Tyrolski Mix | 0.05 | kg |
Woda | 4.00 | l |
RAZEM: | 17.55 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 3 min. wolno, 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 22-25°C |
Naważka kęsów: | 550g |
Czas leżakowania: | 20-30min. |
Czas fermentacji: | 45-50 min. |
Czas pieczenia: | 55-60min. |
Temperatura pieca: | 230°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury zmieszać wszystkie składniki przed dodaniem wody. Następnie wyrobić ciasto zachowując parametry. Uformowanie Chleba Alpejskiego na okrągło zapewni znakomite rozprowadzenie aromatów.