Chleb Azjatycki
Mąka pszenna typ 750 | 8.80 | kg |
Chleb Azjatycki | 4.00 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 3.20 | kg |
Drożdże | 0.60 | kg |
Extra-F | 0.36 | kg |
Woda | 8.50 | l |
RAZEM: | 25.46 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 24 - 26°C |
Naważka kęsów: | 550g |
Czas leżakowania: | 15 min. |
Czas fermentacji: | 40 min. |
Czas pieczenia: | 50 min. |
Temperatura pieca: | 220°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem.