Chleb Drwala
Chleb Drwala
Mąka pszenna typ 7507.00kg
Pieczywo Drwala3.00kg
Mąka żytnia typ 7203.00kg
Drożdże0.40kg
Extra-F0.20kg
Sól0.20kg
Woda10.00l
RAZEM:23.8kg
Czas miesienia (m. spiralna):4 min. wolno, 5 min. szybko
Temperatura ciasta:26-28°C
Naważka kęsów:460g
Czas leżakowania:20-30 min.
Czas fermentacji:40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%)
Czas pieczenia:40-45 min.
Temperatura pieca:240°C opadajaca do 230°C

Piwczywo Drwala zalać 4,50 l wody. Wymieszać, odstawic na min. 4 godz. (najlepiej na całą noc) następnie dodać resztę składników i pozostałą część wody. Wyrobić ciasto zachowując parametry.