Chleb Drwala
Mąka pszenna typ 750 | 7.00 | kg |
Pieczywo Drwala | 3.00 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 3.00 | kg |
Drożdże | 0.40 | kg |
Extra-F | 0.20 | kg |
Sól | 0.20 | kg |
Woda | 10.00 | l |
RAZEM: | 23.8 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 4 min. wolno, 5 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 26-28°C |
Naważka kęsów: | 460g |
Czas leżakowania: | 20-30 min. |
Czas fermentacji: | 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%) |
Czas pieczenia: | 40-45 min. |
Temperatura pieca: | 240°C opadajaca do 230°C |
Piwczywo Drwala zalać 4,50 l wody. Wymieszać, odstawic na min. 4 godz. (najlepiej na całą noc) następnie dodać resztę składników i pozostałą część wody. Wyrobić ciasto zachowując parametry.