Chleb z Niedźwiedzim Czosnkiem
Niedźwiedzi Czosnek | 5.00 | kg |
Mąka pszenna typ 750 | 2.50 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 2.50 | kg |
Drożdże | 0.30 | kg |
Woda | 6.60 | l |
RAZEM: | 16.9 | kg |
Temperatura ciasta: | 26 - 28°C |
Naważka kęsów: | 650 g |
Czas leżakowania: | 2 x 15 min. |
Czas fermentacji: | 40 min. (temp. 36°C, wilgotność 70%) |
Czas pieczenia: | 45-50 min. |
Temperatura pieca: | 250°C opadająca do 200°C |
Czas miesienia (ubijaczka): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy, uformować i udekorować wg własnego uznania.