Chleb Biały Miś
Niedźwiedzi Czosnek | 5.00 | kg |
Mąka pszenna typ 750 | 5.00 | kg |
Serek homogenizowany | 1.60 | kg |
Drożdże | 0.30 | kg |
Woda | 5.60 | l |
RAZEM: | 17.5 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 2 min. wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 26 - 28°C |
Naważka kęsów: | 650 g |
Czas leżakowania: | 2 x 15 min. |
Czas fermentacji: | 40 min. (temp. 36°C, wilgotność 70%) |
Czas pieczenia: | 45-50 min. |
Temperatura pieca: | 250°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy, uformować i udekorować wg własnego uznania.