Chleb Melonowy
Melonowy Mix | 5.00 | kg |
Mąka pszenna typ 750 | 4.50 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 0.50 | kg |
Drożdże | 0.35 | kg |
Woda | 6.50 | l |
RAZEM: | 16.85 | kg |
Temperatura ciasta: | 27 -28°C |
Naważka kęsów: | 550 g |
Czas leżakowania: | 20 - 30 min |
Czas fermentacji: | 40 min(temp. 36 C, wilgotność 70%) |
Czas pieczenia: | 40 min. |
Temperatura pieca: | 250°C opadająca do 200°C |
Czas miesienia (ubijaczka): | 2-3 min. wolno, 5-7 min.szybko |
Według powyższej receptury zmieszać wszystkie składniki przed dodaniem wody. Następnie wyrobić ciasto zachowując parametry. Uformowanie Chleba Melonowego na okrągło zapewni znakomite rozprowadzenie się aromatów.