Dinkel 70%
Dinkel Królewski 100% Mix | 7.00 | kg |
Mąka pszenna typ 750 | 3.50 | kg |
Drożdże | 0.35 | kg |
Sól | 0.08 | kg |
Woda | 8.40 | l |
RAZEM: | 19.33 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 4 min.wolno 8 szybko |
Temperatura ciasta: | 28 - 20°C |
Naważka kęsów: | 550g |
Czas leżakowania: | ok. 30 min. |
Czas fermentacji: | 45 50 min. (temp. 36°C, wilgotność 70% |
Czas pieczenia: | 55-60 min. |
Temperatura pieca: | 250°C opadająca do 200°C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy bezpośrednio do foremek. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem. Ostatnie 10 min. piec przy otwartym lufcie.