Produkty
- Bułeczka Niedźwiedzi Czosnek
- Niedźwiedzi Czosnek
Ma silne działanie bakteriobójcze,reguluje ciśnienie krwi. Korzystnie działa na serce, zapobiega nowotworom złośliwym i miażdżycy. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Wspomaga leczenie chorób górnych dróg oddechowych. Bardzo przyjemny aromat nadaje mu niepowtarzalny smak. Zawiera witaminę C. - Bułka Sojowa
- Bułki Fitness
- Doskonała w smaku bułeczka żytnia zawierająca błonnik jabłkowy, zarodki pszenne, siemię lniane, słonecznik oraz płatki sojowe. Polecana szczególnie osobom dbającym o sylwetkę i kondycję fizyczną.
- Bułki ŻYTNIE ROGGENKERNE
- Doskonała w smaku bułeczka żytnia zawierająca błonnik jabłkowy, zarodki pszenne, siemię lniane, słonecznik oraz płatki sojowe. Polecana szczególnie osobom dbającym o sylwetkę i kondycję fizyczną.
- Bułki Żytnie Roggenkruste
- Mieszanka do produkcji bułek, kajzerek i bagietek żytnich. Nadaje się do obróbki ręcznej i na liniach.
- Chleb Afryka
- Kompozycja na bazie mąki TEFF. Maka TEFF jest jednym z najstarszych zbóż pierwotnie występującym w Etiopii. Dziko rosnąca pszenica w Afryce jest bezglutenowa, ma niski indeks glikemiczny, Obok dużej zawartości żelaza i wapnia zboże to jest zasobne w kwas foliowy, błonnik pokarmowy oraz antyoksydanty. Bardzo ważny w diecie u osób chorujących na celiakę.
- Chleb Alpejski
- Wodospad zdrowia z gór! Kompozycja przypraw z dużym udziałem indonezyjskiej przyprawy - kolendry, pozwalającej znacznie ograniczyć ilość soli w pieczywie. Maślanka i pikantne przyprawy zdecydowanie podkreślają jego smak.
- Chleb Azjatycki
- Według hinduskiej mitologii bóg Jama pobłogosławił nasiona sezamu i dlatego roślina ta jest uważana w Azji za symbol nieśmiertelności.
Pierwsze wzmianki o uprawie Czarnego sezamu pochodzą z Babilonu, gdzie został opisany jako "przyprawa bogów". W starożytności uprawiano go w Indiach i Azji. Zawarte w nim węglowodany, proteiny i aminokwasy sprawiają, iż sezam jest bardzo łatwo przyswajalny przez organizm.
Sezam zawiera: witaminy A, E, B oraz składniki mineralne: cynk, fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Sezam, ze względu na zawartość sesamolu i sesamolinę (najlepszych znanych naturalnym przeciwutleniaczy)ułatwia zwalczać wolne rodniki zapobiegając procesom starzenia się skóry, a także wielu chorobom m.in. nowotworowym. Ma zbawienne właściwości dla naszych włosów. - Chleb Barokowy
- Połączenie zalet zdrowotnych pszenicy orkisz z soczystymi jabłkami, winogronami i barokowym bogactwem przypraw(szafran, goździki, cynamon ), stanowi doskonały suplement codziennej diety. Sproszkowane pestki winogron są szczególnie bogatym źródłem przeciwutleniaczy, skutecznie regulują ciśnienie krwi i zapobiegają rozwojowi chorób układu krążenia oraz serca.
- Chleb DIABETYK o niskim I.G.
- Chleb dietetyczny o niskim indeksie glikemicznym. Kierowany dla diabetyków.
- Chleb Dyniowy
- To wyśmienita mieszanka z dużą zawartością pestek z dyni. pestki dyni zapobiegą rozrostowi i zapaleniu gruczołu krokowego. W krajach bałkańskich, gdzie je się dużo pestek z dyni, niezwykle rzadko spotyka się chorobę prostaty. Pestki dyni wykorzystuje się także czasami do produkcji gotowych leków na choroby prostaty. Nasiona w 30-40% składają się z oleju, zawierającego dużą ilość fitosteroli i nienasyconych kwasów tłuszczowych, hamujących odkładanie się w tkankach złogów cholesterolu, a co za tym idzie zapobiegają miażdżycy. Ponadto w pestkach znajdują się łatwo strawne białka, witamina E i mikroelementy - selen, magnez, cynk, miedź i mangan. Dlatego też pestki wykorzystywane są w leczeniu stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Ze względu na znaczącą zawartość cynku, nasiona dyni stosuje się w leczeniu chorób skóry między innymi trądziku, opryszczki, a także przy wrzodach żołądka i niegojących się ranach.
- Chleb Emmer
- Chleb na prastarej pszenicy Płaskurka (Emmer) - jednej z pierwszych udomowionych pszenic. Mąka z płaskurki zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, a także witaminy B1, PP, kwas pantotenowy oraz witaminę E.
Warto spróbować! - Chleb Fitness
- To chleb w 100% żytni. Zawiera zarodki pszenne, naturalne źródło witamin grupy B, E oraz składników mineralnych (fosfor, magnez, potas i cynk). Ten niezwykle cenny produkt można nazwać naturalnym koncentratem multiwitaminowym zapewniającym duże dawki związków mineralnych. Zarodki pszenne zawierają do kilkudziesięciu razy więcej witamin i minerałów niż mąka oczyszczona.
Serwatka zawarta w chlebie obfituje w ważne dla zdrowia witaminy: B2, B12, B1 i B6, zawiera kwas pantotenowy, którego brak wywołuje m.in. stany zapalne skóry, biegunki, zahamowanie wzrostu, siwienie i wypadanie włosów. Jest w serwatce także biotyna, zwana witaminą H. Uważa się, iż 1 litr serwatki pokrywa w 33 proc. zapotrzebowanie na witaminy B1, B6 i B12 oraz na biotynę, w 66 proc. na kwas pantotenowy oraz w 80 proc. na witaminę B2. - Chleb Fitness - ZiarnoVit
- Doskonały w smaku 100% chleb żytni wzbogacony o ziarna słonecznika, pestki dyni, owies i siemię lniane.
- Chleb Gryczany
- Pieczywo na bazie mąki gryczanej.
- Chleb Lniany
- Len to bogate źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Stanowią one materiał budulcowy błon komórkowych, pełnią funkcję hormonów i międzykomórkowych informatorów. Wygładza skórę i opóźnia powstawanie zmarszczek. Chroni serce i zapobiega nowotworom. Poprawia pracę mózgu i działa antydepresyjnie. Len. Znany od tysiącleci, dziś robi niezwykłą karierę. wspomagają przemianę materii, uszczelniają barierę naskórka, przyczyniając się do jej lepszego nawilżenia i natłuszczenia. Według hinduskiej mitologii bóg Jama pobłogosławił nasiona lnu i dlatego roślina ta jest uważana w Azji za symbol nieśmiertelności.
- Chleb Małogluten
- Chleb o obniżonej zawartości glutenu.
- Chleb Meksykański
- Majowie i Aztekowie wiedzieli co dobre!
Kompozycja mąki kukurydzianej i mąki z suszonych pomidorów wzbogacona curry i chilli tworzy symfonię smaku i najszlachetniejszych wartości odżywczych.
Zawiera: fosfor, wapń, żelazo, magnez, potas , wiele mikroelementów, soli mineralnych i składników wzmacniających. - Chleb Napoli
- Mieszanka na chleb pszenno-żytni z dodatkiem pomidorów i mieszanki Neapolitańskich przypraw, które mają: *korzystny wpływ na układ trawienny *są bogate w witaminy: A,C, i B5 *wapń i magnez *poprawiają nastrój i dodają energi. Wysoka jakość składników nadaje wypiekowi wyśmienity smak i niepowtarzalny aromat. Chleb z prawdziwie Włoskim Temperamentem.
- Chleb Orkiszowy Chia
- Doskonały w smaku chleb z mąką orkiszową i ziarnami chia.
- Chleb owsiany z Chia
- Niezwykły w smaku pełnoziarnisty chleb owsiany z dodatkiem Chia. Owies zawiera duże ilości betaglukanów pomagających obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Zawarte w chlebie nasiona Chia (szałwia Hiszpańska) są bogate w kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6, błonnik i przeciwutleniacze.
- Chleb Pigalle 50%
- Wyjątkowa kompozycja najszlachetniejszych mąk, niosących zdrowie ziaren i egzotycznych przypraw.
Kasztany jadalne zalecane dla osób z dolegliwościami wątroby i żołądka. Wspomagają organizm przy wysiłku umysłowym i fizycznym. Wzmacniają kości i stawy. Są lekkostrawne. Pestki winogron są źródłem przeciwutleniaczya a dodatek szafranu, kolendry i pestek z dyni nadaje wyjątkowy smak. - Chleb Pokrzywowy
- Doskonała kompozycja naturalnych przypraw z przewagą suszonej pokrzywy.
- Chleb Słód-Orkisz-Żyto
- Doskonały smak, aromat i apetyczny wygląd to chleb słodowy z mąkami orkiszowymi oraz żytnimi. Zdrowie i natura to coś co wyróżnia go pośród setek innych wypieków.
- Chleb Tybetański
- Owies to bogactwo witamin z grupy B w szczególności witaminy B6, która wpływa pozytywnie na proces zapamiętywania i poprawia koncentrację oraz B1, która wzmacnia organizm w stanach przemęczenia i rozdrażnienia. Owies zawiera do 20 % więcej białka niż pozostałe zboża. Owsiane proteiny charakteryzują się dużą zawartością aminokwasów egzogennych, czyli takich, których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć i musi dostarczyć je wraz z pożywieniem. Owies jest źródłem białka i błonnika o nazwie beta-glukan, który sprzyja obniżeniu poziomu złego cholesterolu we krwi, zmniejsza wchłanianie tłuszczów z pokarmów, zapobiega zakrzepom, a także wykazuje korzystny wpływ na metabolizm cukrów i obniża indeks glikemiczny posiłków.
- Ciabatta 2%
- Koncentrat do produkcji pieczywa typu CIABATTA. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii możemy wyprodukować pieczywo ciabatta skracając okres wstępnego rozrostu. Dlatego ten unikalny koncentrat Ciabatta2% polecany jest do produkcji automatycznej.
- Croissant
- Doskonały środek do wytwarzania croissantów półfrancuskich i francuskich.
- Dinkel Królewski 100% Mix
- Najwyższej jakości mieszanka do produkcji pełnoziarnistego pieczywa orkiszowego. Mąka orkiszowa, płatki orkiszowe, zakwas orkiszowy oraz ziarno słonecznika, decydują o niepowtarzalnym smaku oraz charakterze ciemnego chleba pełnoziarnistego. Polecany dla alergików.
- FitVit
- Nie trujmy naszych dzieci!
Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym pszennym zakwasie z dodatkiem aromatycznego słodu żytniego. - Focaccia
- Oryginalne włoskie pieczywo nadające się wyśmienicie do kanapek.
- KETO chleb Hollywood
- Najchętniej spożywane pieczywo przez Gwiazdy HOLLYWOOD!!!
KETO chleb Hollywood to pieczywo wysokobiałkowe z mąki grochowej o minimalnej zawartości węglowodanów (mniej niż 5%)! Produkty wysokobiałkowe przyczyniają się do wzrostu masy mięśniowej i redukcji tkanki tłuszczowej. Niska zawartość węglowodanów ogranicza wytwarzanie insuliny. Wzbogacony o siemię lniane, słonecznik i sezam stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. - Melonowy Mix
- Doskonała mieszanka do produkcji pieczywa, zawierająca bogate w Retinol ziarna melona i otręby żytnie. Pszenno-żytnie pieczywo melonowe charakteryzuje się doskonałym smakiem, jest cenione i chętnie kupowane przez klientów. Zawiera magnez i wapno niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
- Niedźwiedzi Czosnek
- Niedźwiedzi Czosnek - ma silne działanie bakteriobójcze, reguluje ciśnienie krwi. Korzystnie działa na serce, zapobiega nowotworom złośliwym i miażdżycy. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Wspomaga leczenie chorób górnych dróg oddechowych, pobudza pracę oskrzeli. Bardzo przyjemny aromat nadaje mu niepowtarzalny smak. Zawiera witaminę C.
- Pieczywo Drwala
- Wyjątkowa kompozycja mąki żytniej, siemienia lnianego, soli morskiej i przypraw: kminku, anyżku, kopru włoskiego i kolendry. 100 g chleba DRWALA (dwie kromki)zawiera jedną czwartą dziennego zapotrzebowania na nienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA 3.
Pieczywo to kierowane jest do osób ceniących sobie chwile zmysłowej przyjemności i zdrową dietę ! - Pieczywo Graham
- Mieszanka do produkcji najwyższej jakości pieczywa z mąki graham. Połączenie tradycyjnego smaku z prostotą produkcji.
- Pieczywo SFINKS
- Mieszanka do produkcji pełnoziarnistego chleba na bazie mąki KAMUT. Kamut to najstarsza, uznawana za najbardziej wartościową, odmianę pszenicy. To ziarno starożytnego gatunku pszenicy nadaje wypiekom delikatny orzechowy posmak.
Posiada certyfikat BIO i EKO. (produkt objęty certyfikatem kontroli AGROBIOTEST
Nr 07904-B RE-07/2005/PL) - Piernik Norynberski
- Sesi
- Nie trujmy naszych dzieci!
Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym zakwasie w oparciu o ziarna słonecznika i owies. - Słoneczny Orkisz
- Słonecznik był mistycznym symbolem dawnej cywilizacji Inków.
Słonecznik jest bogaty w witaminy z grupy B, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. To także źródło fosforu, magnezu, żelaza, wapnia, potasu, białka i witaminy E. Ponadto zawiera pierwiastki śladowe: cynk, mangan, miedź, chrom oraz jednonienasycone i wielonienasycone kwasy tłuszczowe (które pomagają chronić tętnice).
Nasiona słonecznika poprawiają pracę systemu immunologicznego, wspomagają profilaktykę chorób serca i niwelują poziom stresu. Są popularną i smakowitą przekąską.
Orkisz znany był od starożytności, stanowił ważną część pożywienia gladiatorów, zapewniając im siłę i wytrwałość. Lata jego świetności minęły, po to, aby w dzisiejszych czasach powrócił jako antidotum na współczesne choroby. - Vita Kern
- Nie trujmy naszych dzieci!
Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym zakwasie pszennym i pełnoziarnistej mące oraz śrucie orkiszowej. - Żytni Babuni
- Doskonała baza do wypieku chleba żytniego z dodatkiem suszonych owoców (daktyli, żurawiny, rodzynki, śliwki)
- Żytni Królewski 40% Mix
- Pieczywo żytnie zawiera błonnik i witaminy, dzięki czemu charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą. Różnorodność wyśmienitych składników (len, słonecznik, śruta, płatki ziemniaczane) gwarantuje doskonały smak i przyjemny aromat. Pieczywo Żytnie Królewskie jest doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.